17. турнеја Слободне зоне у Народној библиотеци Бор

20. април, 18:00

Часна сестра фудбалски тренер (игр.)

р. Роберто Буесо; Шпанија, 109′

Веома необична часна сестра Марина послата је у интернат за дечаке коме прети затварање. Иако дечаци Марину дочекују уз разне подвале, захваљујући њеном лукавству, постаће веома налик породици коју никада нису имали.

21. април, 18:00

Троугао туге (игр.)

р. Рубен Естлунд; Шведска, Француска, Уједињено Краљевство, Немачка, Турска, Грчка, 150′

Филм награђен Златном палмом на Канском фестивалу прати пар манекена и инфлуенсера позваних на луксузно крстарење како би допринели гламуру необичног и пребогатог друштва које се нашло на јахти. Када јахта потоне, насукани су на пустом острву с групом милијардера и чистачицом. У борби за преживљавање и опстанак на острву, старе друштвене хијерархије се распадају и преокрећу.

24. април, 18:00

Писање ватром (док.)

р. Ринту Томас и Сушмит Гош; Индија, 92′

Жене из индијске новинске организације Кхабар Лахарије, све из касте далита („недодирљиви“), спремају се да покрену дигитално издање новина, иако многе од њих немају код куће чак ни струју. Награђивани документарац показује шта данас значи бити жена и новинарка у маргинализованим заједницама у Индији.

25. април, 18:00

Утама (игр.)

р. Алехандро Лоајса Гриси; Боливија, Уругвај, Француска, 87′

У центру збивања је пар остарелих сточара из племена Кечуа који читавог живота живе на сушним равницама Боливије и, упркос све већим потешкоћама, нису спремни да оду. Одупрети се или бити поражен непријатељски настројеним окружењем и немилосрдним протоком времена?

26. април, 18:00

Љубав, немачке марке и смрт (док.)

р. Џем Каја; Немачка, 96′

Филм-есеј који говори о пословима турских емиграната, њиховој носталгији и њиховој музици, живо испричана филмска енциклопедија турске музике у Немачкој.

27. април, 18:00

Нежно (игр.)

р. Ана Естер Немеш и Ласло Чуја; Мађарска, 92′

Филм о опсесији бодибилдингом, романтици, (не)испуњености и љубави испричан између серија понављања и бројања калорија.

28. април, 18:00

Прековремени рад (игр.)

р. Ерик Гравел; Француска, 88′

Фантастично психолошки нијансиран, филм прати самохрану мајку која не жели да одустане од бољег посла и која настоји да својој деци и себи обезбеди пристојан живот. Драма се одвија темпом који потцртава парадоксалне ситуације у којима се свака особа може наћи – како обезбедити себи нешто ако констатно морамо да остајемо у зони комфора да бисмо успели да преживимо?

2 мишљења на „17. турнеја Слободне зоне у Народној библиотеци Бор“

Затворено за коментаре.