„СКИНУТИ ЧЕП СА СВОЈИХ УСТА!“ (Волт Витман)

Представљање нове књиге
Предрага Ж. Вајагића
„ЗОВ ПОЛУДЕЛОГ СОКОЛАРА“

Народна библиотека Бор
Четвртак, 8. новембар 2012. године у 18 сати

Библиотека Центар за културу Кладово
Петак, 9. новембар 2012. године u 19 сати

Предраг Ж. Вајагић (Нови Сад, 1973), аутор је који је већ познат онима који читају „Е-новине“, „Време“, „Данас“, „Балкански књижевни гласник“, „Think Tank“, „слушају и читају „Пешчаник“ и „Слободну Европу“, прате регионални књижевни портал „Маргиналац, друштво скрајнутих буревесника“.
Књига „ЗОВ ПОЛУДЕЛОГ СОКОЛАРА“ објављена је у оквиру издавачке продукције 6. Фестивала књижевности „Think Tank Town“ (Лесковац, 2012) и представља збирку колумни, сатиричних текстова и прича објављених у наведеним медијима, али је она и много више од тога: пресек једног времена у коме су мерне јединице за квалитет и добру забаву били „монтипајтоновци“, Фелини, Џони Штулић, Алан Форд, где су се још увек чули одјеци знамените шездесет осме године. Ово је и својеврсна књига о одрастању и телесном и духовном сазревању и припадајућим манифестацијама путености осетљивих пубертетлија и оних мало старијих.
Предраг Ж. Вајагић је објавио и двадесетак прича у зборницима „Сатиричне приче“ (2009, 2010, 2011, 2012) и књигу прича и есеја „ПРЕСОВАЊЕ СЕНКИ“ (2011).
Ових дана пише – свој нови роман.