Књиге на мрежи / књиге у мрежи

У оквиру циклуса радионица под називом „Буколике“, чији је циљ да се заинтересованим тинејџерима представе различити видови и подстицајне могућности приказивања књига и књижевности на друштвеним мрежама (у оквиру подгрупа профила и канала познатих као букстаграм, бутјуб, букток) прва гошћа библиотеке биће Јелена Вукићевић, ауторка букстаграма ВИСИБАБА, где објављује фото-есеје инспирисане књижевним делима.

Радионица почиње у четвртак 21. 9. у 18:30, у Народној библиотеци Бор а наставља се у петак (22. 9) од 11 сати у Гимназији „Бора Станковић“ у Бору.

Јелена Вукићевић је дипломирала на Катедри за општу књижевност са теоријом књижевности Филолошког факултета у Београду и мастерирала културологију на Факултету политичких наука, такође у Београду. На основу књижевних дела, с пријатељицама режира и фотографише сцене које, уз пропратне одломке из дела, објављује на Инстаграму као мултимедијалне рецензије. Поред тога, пише за онлајн магазине као што су Милица или Befora/After, интервјуише запажене регионалне аутор(к)е, модерира књижевне вечери и на друге начине доприноси видљивости књижевности и књига на интернету.