Кулинарски сусрети Хуа Јуна и шефа Ћуа

У оквиру Борских сусрета, од петка до недеље (16, 17. и 18. септембра), грађани и посетиоци Бора имаће прилику да уживају у кулинарско-уметничком програму кинеског уметника Хуа Јуна и главног кувара у кантини за кинеске раднике у Бору Ћуа, тј. у бесплатним заједничким вечерама. С обзиром на то да је број места ограничен, заинтересовани треба да се пријаве на имејл oziqpizo@gmail.com, до 12. 9. 2022. У пријави треба навести име и презиме, датум вечере за коју се пријављујете и број телефона.


Са куваром Ћуом, шефом кухиње у кантини подизвођача рударске компаније Циђин у Бору, који
без престанка, сваког дана спрема све оброке за запослене Кинезе, развијам пројекат као и везу, фокусирајући се на на његову актуелну животну и радну ситуацију. Радујем се што ће шеф Ћу
напокон остварити свој сан и отворити кинески ресторан у Бору, где ће нам служити укусну храну.
Кључни елемент наше сарадње биће припрема хране и послуживање запослених и учесника пројекта Новим путевима у нову будућност током окупљања у Бору. Без обзира на место, храна се одувек сматрала најважнијом, а вероватно и једином добробити/забавом коју су прекоморске кинеске компаније спремне да инвестирају, па гајим снажно убеђење да би за човека дељење хране/културе исхране могло да буде први корак комуникације. Изволите, придружите нам се на три вечере које ћу нам припремити са шефом Ћуом и које ћемо сви поделити. Оброци су бесплатни и сви су добродошли. Пошто се програм у библиотеци заврши, отићи ћемо до места где ће се служити вечера. Једва чекам да се окупимо око стола.

Термини вечера су у програму.

Могуће састајалише за могуће размене, фото: Ху Јун, Бор, 2022.