Дани књиге у Народној библиотеци Бор – Програми

Наши суграђани од 4. јуна имају прилику да уживају у уметничким инсталацијама начињеним од књига сликарке Бојане Лукић, http://biblioteka-bor.org.rs/2010/06/wordless/

У среду, 9. јуна од 18 сати дружење са Дејаном Стојиљковићем, писцем Константиновог раскршћа (Лагуна, 2009),

У четвртак, 10. јуна у 18 сати представиће се Народна библиотека „Његош“ из Књажевца својом издавачком делатношћу. Биће представљена едиција „Времеплов вароши“ у којој су изашле 3 књиге: Књажевачки кафански живот између два светска рата, Књажевчани у причама и Аутомобили у Књажевцу од 1920. до 1970. Боранима ће бити представљена и књига Вековима таложено знање која је настала поводом јубилеја – 150 година читалаштва у Књажевцу.

14. јуна у 18 сати представиће се књига Пола века екстрактивне металургије Милована Николића и Жарка Станковића

15. јуна у 18:30 одржаће се промоција издавачке куће „Архипелаг“ у оквиру које ће бити представљене књиге Свет око нас: европски градови у новој српској приповеци, (пр. Гојко Божовић) и књига италијанског писаца Клаудиа Магриса које је Архипелаг до сада објавио: Нагађања о једној сабљи, Ви ћете, дакле, разумети и Микрокосмоси. О књизи Свет око нас говориће Горан Миленковић, а о делу Клаудиа Магриса – Виолета Стојменовић, библиотекари на Одељењу периодике и посебних фондова Народне библиотеке Бор.