2 мишљења на „БЕЛЕЖНИЦА бр. 19“

  1. Поштовани издавачи часописа Градске библиотеке Бор „Бележница“,

    Поздрављам Вас из Библиотеке Матице српске из Новог Сада. Моје име је Александар Радовић и већ годинама радим са некњижном библиотечком грађом у БМС.
    Желео бих да пишем за „Бележницу“, часопис чији сам неколико бројева имао у рукама и један број чак представио у једном од бројева часописа за теорију и праксу библиотекарства „Панчевачко читалиште“.
    Ако је одговор са стране Уредништва буде позитиван, молио бих да ми мејлом пошаљете услове под којима је могуће текст објавити. Мислим на техничке услове (фонт, опрема текста и остало).
    Био би то приказ излагања једне наше колегинице, Марије Чупић, са једног стручног скупа о завичајности и потреби за окупљање некњижне библиотечке грађе.
    Желим да додам да ми се веома свидео текст вашег сарадника и библиотекара Драгана Стојменовића о дигитализацији ове врсте грађе у НБ Бор. Неке моје иницијативе и предлози колегинице Чупић (Народна библиотека „Стеван Сремац“, Ниш) иду у правцу сарадње са осталим библиотекама које окупљају НКГ, тако да је текст колеге Стојменовића одличан шлагворт за текст који намеравам да напишем. Надам се да ћу имати прилике управо за то у „Бележници“.
    Текст о приказу са Конференције на којој је колегиница Чупић презентована своје идеје појавио би се у штампаном издању часописа или можда на сајту НБ Бор?
    Јавите ми о томе молим Вас, пуно поздрава из Новог Сада од библиотекара Александра Радовића

Затворено за коментаре.