О дечијем одељењу

Дечје одељење се налази у сутерену библиотеке, у простору који је прилагођен потребама најмлађих корисника. Чланови Дечјег одељења су деца предшколског узраста и ученици основне школе. Фонд овог одељења обухватаоко 11000 књига и часописа. Осим изнајмњивања књига, Дечје одељење нуди својим члановима и забавно-образовни програм: радионице, цртаонице, играонице, филмски програм и књижевне вечери. У холу испред улаза у простор одељења могу се пропратити различите изложбе које осмишљавају библиотекари, али и изложбе дечјих цртежа на задату тему, па чак и самосталне дечје изложбе.
ЖаркаКњижни фонд је примерен најмлађим читаоцима. Њега чине сликовнице, школска лектира, белетристика, стручна књига, дечје књиге на страним језицима и дечји часописи. Приступ књигама је слободан и оне се издају на коришћење по правилима о коришћењу књижног фонда.Сви су ови фондови посебно издвојени и јасно означени. Нове књиге се такође излажу посебно те се корисници брзо и лако информишу о актуелној литератури.
Огласна табла, смештена у ходнику, пружа јасне и прецизне информације о упису, фонду и забавно-образовним програмима Дечјег одељења. Ове информације се могу добити и листањем Водича који се налазе на Дечјем одељењу.