МУЛТИМЕДИЈЕ У БИБЛИОТЕКАРСТВУ

У оквиру програма сталног стручног усавршавања у библиотечко-информационој делатности, у Народној библиотеци Бор је 2. новембра 2017. реализован акредитовани семинар Мултимедије у библиотекарству. Аутори програма су Мирјана Нешић (Београдска политехника) и Весна Вуксан (Универзитетска библиотека «Светозар Марковић» Београд).
WP_20171102_10_07_32_Pro WP_20171102_10_05_42_Pro

 

 

 

 

 

 

 

Циљ семинара је упознавање са мултимедијалним облицима,  као и начинима њиховог креирања и могућностима коришћења у свим типовима библиотека. Полазници су се упознали са најчешћим форматима и програмима за мултимедије, као и са начином функционисања дигиталних алата, сервиса, платформи и апликација (у слободном приступу) који могу на разне начине бити коришћени библиотеци. У оквиру програма семинара реализоване су радионице на којима су полазници могли научити како да се монтира видео материјал, постави титл, сними аудио фајл и дода музика. Осим полазника из јавних библиотека у Неготину и Бору, у радионицама су учествовали и полазници из Музеја рударства и металургије Бор.
Министарство културе РС је, у оквиру финансирања матичних фунција јавних библиотека, подржало реализацију овог семинара.