На андрагошкој обуци

Заједно са представницима Друштва младих истраживача – Бор, Академског клуба Техничког факултета у Бору и Музеја рударства и металургије, Народна библиотека Бор је, због дугогодишњег успешног и квалитетног рада у оквиру Фестивала учења одраслих и због разноврсности својих едукативних програма за све узрасне и интересне групе, имала прилике да учествује на обуци чији је циљ био да се унапреде вештине организовања образовних програма за одрасле, као и да се стекну нова знања из ове области.

Организаор обуке било је Друштво за образовање одраслих док су саму обуку изводили предавачи Одељења за андрагогију Филозофског факултета у Београду.

DSCI0053 DSCI0056 DSC_3689

Током обуке, која је увод у 9. фестивал учења одраслих, било је речи о потребама одраслих за учењем, организовању образовних програма тако да они имају прецизно дефинисане и изводљиве циљеве и исходе, разноврсну методологију и јасан ток рада и подучавања као и квалитетне, заједници потребне садржаје; о задацима и обавезама разних актера укључених у процесе и програме образовања одраслих; о креирању атмосфере погодне и подстицајне за учење.

DSC_3669