Crave by Sarah Kane

Narodna biblioteka Bor

Nedelja 17. 06. 2012.
20 časova
Umetnička grupa IGNIS, u saradnji sa organizacijom MAPA Balkon

Crave by Sarah Kane

Režija: Saša Perić
Glumci: Valentina Kovač, Draženka Čelebićanin, Novak Simić, Saša Perić
Muzika: Ivan Čkonjević i Tijana Stanković

Predstava se izvodi na engleskom jeziku. Ulaz slobodan.

Realizovano uz podršku Švajcarskog programa za kulturu na Zapadnom Balkanu, Fonda za otvoreno društvo i Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije. U saradnji sa Centrom za neformalnu komunikaciju Nemušto, Bor.

 

Pogledajte trejler:

Sara Kejn (Sarah Kane), britanska spisateljica i jedna od najznačajnijih post-dramskih spisateljica na svetu, za vreme svog kratkog života napisala je svega pet drama, ali je ostavila neizbrisiv trag u istoriji pozorišta.

„Crave“ predstavlja jedan od njenih najkontroverznijih i najpoetičnijih komada, koji na žalost nikada nije preveden na srpski jezik. Postavka drame „Crave“ u izvedbi umetničke grupe IGNIS rađena je na engleskom jeziku, s jedne strane iz nužde, a s druge strane, kao znak poštovanja prema lepoti, ritmičnosti i višeznačnosti originalnog teksta. Ovaj izuzetno nekonvencionalni i provokativni komad urađen je u formi javnog čitanja koje prerasta u performans i u traženju različitih značenjskih slojeva po lavirintu reči uvlači posmatrača/slušaoca u jedan paralelni svet ličnih ispovesti, emocija, zvukova i muzike. Muzika koja prati performans stvara se uživo, kao improvizacija koja upotpunjava atmosferu koju stvaraju reči, svetla i kretanje.